Kampanj Kopparhavets Hjältar

Om världen

Kopparhavet är en farlig men spännande plats, där pirater, besvärjare och hemlighetsfulla riddarordnar kämpar om makt, rikedom och uråldriga hemligheter. Om du vågar ge dig ut på dess blänkande yta finns allt att vinna – och allt att förlora. Från Montarkuns kaparhamn till Pendons gränder och Rabuls mäktiga basarer väntar Kopparhavet på dig. 

Havet ligger mellan tre stora kontinenter. I sydväst finner du Samkarna, med stora träsk, djungler och en kust full av piratnästen, småstater och den väldiga metropolen Krilloan. I sydöst ligger kontinenten Soluna som kännetecknas av väldiga öknar, stenraviner och det uråldriga riket Efaro. I norr återfinns slutligen det stora Marakand, dominerat av Nargurs orchfolkshärjade skogar, de väldiga Grynnerbergen, kejsardömet Krun och riken som tronar på arvet efter det forna Jorpagna.

Besök Helmgast för mer information och för att köpa spelet.

Med tillstånd av Helmgast.

Rollpersonerna

Ylandar

Spelare: Daniel Skaljac Palm

Folkslag: Alv

Värv: Tjuv

Förmågor:Själsband, Lurendrejare

Bakgrund:Ylandar blev som barn bortrövad från sitt hem i Nargurs skogar och förd som slav söderut till Kopparhavet. Efter att ha blivit köpt och såld ett flertal gånger lyckades han till slut köpa sin frihet och hatar slavhandlare över allt annat. Sedan han blev en fri alv ser han staden Krilloan som sin huvudsakliga hemvist, men inom honom bor en rastlöshet som är svår att tygla. Att segla med vinden i håret mot nya hamnar hans största glädjekälla.

När solen skiner är han en charlatan som lurar av folksamlingar på tavernor, basarer och karavanserajer deras surt förvärvade shekel, oftast med en konstlad aura av alvisk mystik. På nätterna bryter han sig in i bevakade skattkammare och frigör guld och ädelstenar från dess ägare.

Under tiden som tjuv har han kommit fram till tre principer som han följer:
1. Värdesaker vill vara fria, inte inlåsta i kistor och valv.

2. Att stjäla är bara en annorlunda affärstransaktion – tjuven tar guldet och den bestulne blir en erfarenhet rikare. 

3. En tjuv arbetar alltid ensam.

Den tredje principen är den som oftast gör att Ylandar hamnar i trångmål, då de många tjuvgillena runt Kopparhavet inte uppskattar ensamvargar på sina territorier. Han flyr lika ofta från stadsmakten som från rivaliserande tjuvar, men lyckas varje gång komma undan tillräckligt länge för att lämna hetluften och söka sig till en ny hamn.

Xedu Klyvaren

Spelare: Adam Yngvesson

Folkslag: Minotaur

Värv: Krigare

Förmågor: Tjurnacke, Seglivad, Bärsärk

Bakgrund: Xedu är uppväxt på Akrogars stäpp i en nomadstam som alltid låg i fejd med andra klaner. Han råkade ha ihjäl en kamrat vid ett bråk i unga tonåren, och sågs därefter som en paria i klanen och gavs bort som gåva till en annan klan som fostrade honom till krigare och sedan sålde honom som träl i Marzouk till handelsmannen Cosmo Bel’Rosa från Erebos.  

Efter en kort men våldsam tjänstgöring blev Bel’Rosas handelshus attackerat av pirater och konkurrenter och handelsmannen dog. Då blev Xedu plötsligt en fri man och har sedan dess livnärt sig som hyrsvärd på och runt Kopparhavet. Han har länge varit verksam längs Morëlvidyn, Samkarnas norra kust, som är laglöst och fullt av pirater och skit.

Xedu jobbar nu för Clodio a’Daxio, en erebosisk handelsman och erfaren sjöfarare. Han tillhör släkten a’Daxio som är en av de fem handelshusen som styr i Erebos. Xedu mönstrade på handelskeppet som avgick från Thetis (väster om Krilloan) och i nordvästlig riktning. Anställningen är som alltid som hyrsvärd, som skydd mot pirater, då det är farliga vatten västerut. 

Farkas

Spelare: Simon Karlsson

Folkslag: Vargman

Värv: Spejare

Förmågor: Väderkorn, Återhämtning

Bakgrund: Farkas kommer ursprungligen ifrån Nargurs skogar, där hans flock levt så länge någon kan minnas. Men deras jaktmarker blev mindre och mindre i takt med inkräktande nybyggare och pågående krig i och kring skogen. I en av många kriser fann sig en dag den unge Farkas i att utmana alfahanen, en utmaning som han förlorade och då fanns bara en utgång – att lämna flocken. Tvingad att leva ett liv som ensamvarg, reste han sedan dit vinden tog honom. Till slut kom han till Kopparhavets kust, där ett nytt liv väntade honom, fyllt med äventyr och faror. Men även om han inte kanske förstår det själv alla gånger, är det kanske inte ära och berömmelse han söker i första hand, utan en ny flock.