Kampanj Rentacops

Rollpersonerna

Nisha Nakarmi

RP_Nisha_sv

Koncept: Känslokall gruppledare med ögat på budgeten

Subkultur: Taktikal

Kön: Kvinna

Etnicitet: Tadzjik

Sug: Perfektion (Tripp: Hardcore)

Roll: Gruppchef

Ålder: 45

Utseende: Bister uppsyn, muskulös kropp, resting bitch face.

Bakgrund: Att säkra megakorparnas utsatta faciliteter och kväsa eventuella locals upplopp var dina specialiteter. Du hade ett eget team, och alla medlemmar var lika vassa som hänsynslösa. Ni slog ner Blue Quills-upproret för Black Shoals vid oljesanden i Alberta, ni saboterade de kongolesiska rebellernas gruvverksamhet för ArcellorMitall-De Beers och ni drev tillbaka de centralamerikanska regeringsstyrkor som ville stänga ner Geneticas flytande R&D-labb i Lago de Atitlán.

Du trivdes med kontraktet och du var förbannat bra på det. Men allt gott har ett slut. Något brast inom dig efter en incident i Pretoria. Högar av brinnande barnlik i soluppgången, kloner eller ej, har den effekten – även på luttrade mercs. Du började tveka och kunde inte hålla ihop teamet. Vid nästan 40 års ålder förhandlade du till dig en bekväm pension, slog dig ner och skaffade familj. Om det inte vore för Monde Fantastiques exposé-serie om din gamla squads förbrytelser hade du kunnat ha det hur bra som helst, men nu sitter du fast på Kowloon under falskt namn med ett jobb du avskyr och en ständig jakt på €. Du försöker hålla uppdragen precis under budget men du konfiskerar tveksamma tillgångar från perps istället och väljer att inte nämna dem i rapporten. Du har ju ändå en familj att försörja. 

Feng Dakai – “Patch”

RP_Patch_sv

Koncept: Skicklig men socialt handikappad solo

Subkultur: Taktikal

Kön: Man

Etnicitet: Hankines (Hakka)

Sug: Inspiration (Tripp: Gatan)

Roll: Understöd

Ålder: 31

Utseende: Ointresserad blick åtföljd av en ofta rynkad panna. Medellängd, senig kropp, dekorerad lapp för ena ögat. 

Bakgrund: Född blind på båda ögonen var du tidigt en belastning för din familj. När din farsas lilla business äntligen gick bra nog för att låna ihop till en operation åt dig så snålade han rejält genom att bara ersätta ena ögat. Din värld förändrades snabbt. Från att ha fumlat runt i ständigt mörker till att se alla färger, former och ljusspel så blev du extremt intresserad av din omgivning. Du fastnar fortfarande ibland med att bara stirra drömmande på meningslösa saker. Du har fortfarande en vana att ta på saker och andra för att känna deras textur.

Plexet blev snabbt för litet för dig, du hade sett allt som fanns att se där och du mönstrade på under en indonesisk kapten. De sedan länge utarmade haven erbjöd inte mycket fångst, så ni drygade ut kassan med att råna rika krats som gett sig ut på nöjesturer. Efter att basen och flottan förstördes i en spektakulär drönarattack har du drivit runt och utfört småuppdrag för triaderna och båtfolken, du knep till och med ett par uppdrag via CrimEx. Hitta en försvunnen syster, jaga rätt på en förrymd klonslav, bevaka (och straffa, vid rätt erlagd premie) otrogna makar och så vidare. men du fixade inte riktigt solobranschen, mycket på grund av att ditt empatisinne inte riktigt fungerar ordentligt. Du har svårt för att avläsa känslan i ett ansikte och att förstå andra människors situationer och behov, vilket ofta slutar i frustration för alla inblandade parter.

Nåväl, du har landat ett stadigare gig hos Sentry nu som inte kräver att du tänker så mycket själv, och i sinom tid kommer du ha råd att peta in ett cyberöga istället för ditt icke-fungerande – Dr Sin Kwok i Mongkok redan har lagt undan ett åt dig, HDK-tillverkat till och med. Vem bryr sig om det är begagnat eller inte, du har inte hur mycket € som helst. 

Alex Tokunaga – “Tok-tok”

RP_tok-tok_sv

Koncept: Ickebinär ex-gängmedlem

Subkultur: Primal

Kön: Blandar friskt

Etnicitet: Pardobrasiliansk/Japansk

Sug: Inspiration (Tripp: Empati)

Roll: Medic

Ålder: 32

Utseende: Rostfärgad hy, medellängd, sympatisk blick. 

Bakgrund: Du är den olyckliga avkomman av en lågrankad yakuzamedlem och en brasiliansk flykting som försökte komma undan Emanuela de Francos amokstyre. Ungdomsåren spenderade du i perfierin av olika gatugäng i PRD, främst hos boostergänget Kichigai (om man kollar in deras vids på lager-vloggen Kichigai Kiai från 15-20 år sedan så syns du frekvent där) men även med lösa grupperingar på Kowloon, bland annat i Frica-tornet i Choi Ha Estates. Men flera av gängen hade svårt att tolerera din tendens att stå upp för oskyldiga och vilja att umgås med fienden. Du löste det på samma sätt som när vissa av dina skolkamrater hade problem med din flytande könstillhörighet – med knytnävarna. Ett slagsmål om dagen med up-and-coming gängmedlemmar var vardagsmat. Men så landade till slut din flyktingfarsa ett jobb som tredje backup-operatör på ett drönarnäste precis vid Caanan market och ni flyttade ifrån kaoset. Du fick in en fot på MediStrike tack vare din morsas kontakter, och kom i kontakt med din mer omvårdande sida. Sedan dess har du fortsatt på samma bana, och Sentry plockade upp dig för en roll som fältmedic åt insatsteam när MediStrike tröttnade på ditt temperament. Du har varit anställd ett par år nu, och blivit trygg både i uniformen och rollen. Men om du provoceras av antis eller perps så kan ditt temperament slå över och du börjar veva med nävarna igen. Ett antal gånger har företaget blivit tvungna att betala ut vållandekompensation på grund av att du varit oförsiktig. Ingen har gett dig några officiella reprimander än så länge, men du har blivit uppmanad av din löjtnant att åtminstone försöka göra sånt när ingen ser på, och definitivt utanför kamerornas räckhåll.

Skådeplatsen

PRDkowloon