Kampanj Roi-de-Rats

paris map

©Riotminds (Alla bilder som ägs av Riotminds publiceras här med deras tillåtelse)

 

Rollpersonerna

Bilder: Adam Yngvesson

 

Kazimirs Grigorijs Vinters

kazimirs frame

Spelare: Daniel Hansson Palm

Nationalitet: Kurländare

Ålder: 25 år

Utseende: Lång, blek och undfallande med mörka ögon. Gracilt byggd, av baltisk härkomst. Mörkbrunt hårsvall som allt som oftast döljs under en stram, välpudrad peruk. Moderna kläder i sobra färger, prydda med subtila blommönster.

Yrke: Läkare & Naturfilosof

Karaktärsdrag: Intelligens +4, Perception +2, Karisma -1, Psyke -1

Främsta färdigheter: Läkevård, Ockultism, Vetenskap

Historia: Kazimirs växte upp på ett bortglömt lantgods ute på en halvö i hertigdömet Kurland. Ständigt drömmande om sina förfäders upptäcktsresor och koloniseringsäventyr längs Gambiafloden odlade han ett brinnande intresse för sin omvärld. I och med att släkten Vinters i mångt och mycket inte hade rättigheter att bedriva handel och affärsverksamhet inom landet på grund av de tyska adelsätternas styre så kom det något desperata beslutet till att gräva ut en hamn och att börja slå sig i lag de med kapare, fribrytare och korsarer som trafikerade Östersjön och bortom. I tidiga tonåren blev Kazimirs ivägskickad för att studera medicin och naturfilosofi på Kejserliga vetenskapsakademien i Sankt Petersburg. Han var en flitig student, men alldeles för osocial för att göra något intryck i korridorerna och salarna. Hans avhandlingar däremot vittnade om ett stort intellekt och en bred kompetens, med en särskilt djup förståelse för kroppsliga plågor och smittsamma sjukdomar. Trots att han var något tillbakadragen så knöt han värdefulla kontakter. Under sommaren efter examen blev han medbjuden på en expedition österut. Med inspiration från Linné var målet att sammanställa en Flora Siberiae men expeditionen splittrades under mystiska omständigheter och bara ett fåtal överlevde resan. Kazimirs förlorade själv nästan livet men räddades från dödens käftar av en tungusisk shaman. Han kämpade med en långdragen feber och  blev sängliggande nästan ett helt år därefter, men när sjukdomen passerat var han extremt intresserad av allt som hade med det övernaturliga att göra, och han slukade i hemlighet bok efter förbjuden bok i ämnet.

En av hans många experimentrapporter översattes till franska under tiden som han var i Sibirien och blev sedermera biljetten till Franska Vetenskapsakademien. Kazimirs har förstått att de önskar konkurrera med Royal Society’s Joseph Black, som forskar i ämnet grundämnen och gasformer, en banbrytande inritkning inom kemin. Kazimirs rapport tangerade några av Black’s egna slutsatser, och med ett stadigt ekonomiskt underhåll från Ryska Imperiet har han begett sig mot Paris, men kanske med ett annat mål i sikte än att forska på Akademien …

Maktsfärer: Vetenskapliga 3, Administrativa 1, Fredlösa 1

Citat: “Hela mitt liv har bestått av funderingar, beräkningar, praktiska arbeten och studier. Men många frågor kvarstår obesvarade; många verk är ofullständiga eller opublicerade. De viktigaste svaren ligger fortfarande framför oss.”

 

Ghislain Roucault

ghislain frame 2

Spelare: Simon Karlsson

Nationalitet: Vallon

Ålder: 45

Utseende: Rak i ryggen, mörkblont halvlångt hår, skarpa ansiktsdrag med ett snett leende på läpparna. Lapp för ena ögat. Klär sig i fina kläder i militär stil och enkla färger.

Yrke: F.d. officer

Karaktärsdrag: Karisma +2, Fysik +2, Psyke +2, Hälsa -1, Perception -1

Främsta färdigheter: Kultur, Strid

 Historia: Föddes som äldste sonen i adelsfamiljen Roucault i ett Vallonien som då inrymdes i Spanska Nederländerna. När Ghislain fortfarande var ett barn övergick Spanska Nederländerna till att bli Österrikiska Nederländerna som en följd av Spanska tronföljdskriget, och införlivades 1714 i det Habsburgska Tysk-Romerska riket. Familjen Roucault blev senare av med sin titel på grund av sina starka åsikter om ett fritt Vallonien. Ghislain tvingades dock att fortsätta sin karriär som befäl i den Habsburgska armén och steg snabbt i graderna och pensionerade sig vid 43 års ålder med titeln Kapten.

Maktsfärer: Militära 3, Fredlösa 2, Administrativa 1

Citat: “Wallonie Liberté!”

 

Gerard Dufort

gerard frame2

Spelare: Eric Herlin

Nationalitet: Fransman

Ålder: 46 år

Utseende: Kortväxt med liten kropp och oproportionerligt stort huvud, dålig hållning och slokande, sneda axlar. Klär sig korrekt men utan finess och ibland slarvigt.

Yrke: Författare

Karaktärsdrag: Psyke +4, Intelligens +2, Fysik -2

Främsta färdigheter: Kultur, Ockultism

Specialförmågor: Kan genom att spå i tarotkort bevittna händelser som redan inträffat, exempelvis hur någon dog.

Historia: Gerard är en medelålders man från Strasbourg som skriver skräcknoveller till vardags men vars sanna intresse ligger i det mystiska och ockulta. Han är excentrisk och självupptagen och har dålig självinsikt och ett gravt alkoholberoende. Invigd i ett ockult sällskap är han förlänad kunskap om en speciell ritual som ibland ger honom insikter om hemligheter.

Maktsfärer: Administrativa 1, Ockulta 2, Underhållning 1, Vetenskapliga 1

Citat: “Här står jag som Gud skapade mig”

 

Eko ”Djojo” van Vinkle

djojo frame

Spelare: Martin Sellgren

Nationalitet: Holländsk/javanesisk

Ålder: Oklart, men förmodligen runt 30.

Utseende: Strama ansiktsdrag och en spänstig, nästan senig kropp. Har ett utseende som är tärt av de många åren på haven vilket gör att han ser äldre ut än han är. Gångstilen är lätt kaxig med en smidighet som bara någon som levt ett liv bland mast och reling kan ha. Har genom åren anammat den klassiska piratens lynne men kan fortfarande smälta in bland mer belevade sällskap med sin adelsmässiga bakgrund.

Yrke: Pirat

Karaktärsdrag: Smidighet +4,  Psyke +2, Karisma -2

Främsta färdigheter: Lönndom, Världsvana, Rörlighet

Historia: Eko van Vinkle föddes på den indonesiska ön Java till en holländsk sjöfarande adelsman och en lokal kvinna. Kom tidigt att kallas Djojo av sina närmaste kamrater efter hans mammas efternamn Djojohadikusumo. Fadern avled tragiskt i en olycka när Djojo var blott ett litet barn vilket gjorde att han redan vid 16 års ålder gav sig ut på de sju haven för att söka ära samt av en längtan att återknyta till sin faders arv.

Maktsfärer: Fredlösa 3, Handels 2, Militära 1

Citat: “Havet är min enda älskare”

 

Spelledarpersonerna

Louis de Bourbon

louis de bourbon frame

Bild: Patrik Hell ©Riotminds

Louis de Bourbon är kanslipresident på vetenskapsakademin och av högadlig börd. Han är en förnäm och bestämd herreman i 40-årsåldern, dvs ganska ung för sitt ämbete, med ett tilltalande yttre med fylliga läppar och klädsamt djupa fåror över kinderna och trots en överdimensionerad fyrkantig käke.

 

Allard Alviérs

allard frame

Bild: Patrik Hell ©Riotminds

Allard är en man i 50-årsåldern som ger ett vänligt och intelligent intryck. Han har små glasögon på nästippen och svettdroppar i den pudrade pannan. Han är något rundlagd men inte fet. Allard har ett smittsamt kluckande skratt och en ivrig röst och stammar ibland när han blir för exalterad över något.

Allard är en naturbegåvning som vetenskapsman och en tusenkonstnär inom sitt ämne. Det finns inga metoder som han inte prövat, och inga teorier som är för vågade för hans öppna sinne. Han är ockå väldigt berest och berättar gärna anekdoter från sina resor runt världen. Det är från en av dessa resor som han lärde känna Ghislain Roucoult, och de båda är sedan länge förtrogna vänner.

Tack vare sitt snille och sin strävsamhet åtnjuter han nu en hög position som ämbetsman, men faktum är att Allard kommer från enkla förhållanden och hyser därför stor förståelse och empati för de mindre lyckligt lottade. Dessutom dyrkar han Voltaire som en gud och tar alla chanser han får att citera in idol.

 

Jacques Grimore

jacques grimore frame

Bild: Patrik Hell ©Riotminds

Jacques är ”löjtnant” över sitt kvarter i Mirakelkvarteren – Coësre’s – som han styr från det bakre rummet på krogen Honungsfällan. Han är stor och bredlemmad man i 35-årsåldern. Han har en råttfärgad hästsvans bakom en bred tonsur och ett rödflammigt ansikte med skäggstubb och ärriga kinder. Hans blick är alltid sträng och misstänksam. Jacques är noga med att alltid klä sig lite finare än alla andra på Honungsfällan, vilket inte är särskilt svårt, för att bekräfta sin status. I övrigt är dock minst lika oren som alla andra i sin del av staden.