Kampanj Trudvang

Dimväg: Rollpersonerna

 

Hravan Gardavir

hravan p2

Spelare: Simon Karlsson

Folkslag: Virann

Hemland: Viranne

Ålder: 32 år

Utseende: Tjockt korpsvart hår, ofta uppsatt i två tjocka flätor. Blek i hyn. Djupt sittande ögon med en något frånvarande blick. Iklädd en lätt rustning i härdat läder och pälsdetaljer.

Arketyp: Vildmarksman

Utmärkande karaktärsdrag: Tålig (FYS +2), Uppmärksam (PER +1), Vig (SMI +1) och Disträ (KON -1).

Främsta färdigheter: Strid och Vildmarksvana.

Historia: Uppväxt på gården Gardavir i Viranne tillsammans med brodern Criomnthan och systern Hilwa. Hans far var människa medan hans mor var av alviskt blod. Stred i flera år under Solfurds baner och var högst delaktig i att fördriva Snödrottningen och falskhunden Faustrik. Är efter flera års trogen tjänst en av Solfurds närmsta män. Har gått från att vara en ganska sorglös drömmare till en härdad och eftertänksam krigare. Har under åren utvecklat någon form av relation med sköldmön Elfride som också ingår i Solfurds innersta krets. Vilken typ av relation de har är fortfarande oklart…

Citat: “Blott en tam fågel har en längtan, medan korpen flyger.”

 

Ristur Svarte (Mundor)

ristur p

Spelare: Eric Herlin

Folkslag: Mittländare

Hemland: Svart-Mundor (Majnjord)

Ålder: 32 år

Utseende: Kort, knivrakat hår. Intensiv, klar blick. Skarpa ansiktsdrag, framträdande käkben.

Arketyp: Utvald ättling i jakt på upprättelse.

Utmärkande karaktärsdrag: Vakare (PER +2), Behagfull (KAR +1), Beslutsam (PSY +1)

Främsta färdigheter: Strid, Rörlighet och Kunnighet.

Historia: Ristur Svarte är ättling till Tochmold Svarte, en mörkrets herre från forna dagar vars ondska än idag lämnat spår både i riket Svart-Mundor såväl som i Ristur själv. Ristur och de andra ättlingar från Svarteätten har dock levt med en annan, bättre bild av sin förfader och ser sig själva som Svart-Mundors rättmätiga härskare. Ristur är en plågad själ efter en rad händelser den senaste tiden. Framförallt förlusten av den äldre släktingen Culwan, som stötte spjutet i en demon och följde den in i Blotheim. Värre än skuldkänslorna för Culwans öde är skammen Ristur känner för att han misslyckades att yttra de magiska orden när han skulle skicka demonen och sig själv in i blotheim. Enligt honom själv är han snuvad på sitt öde, hånad av högre makter och vandrar något vilset med flera bördor på sina axlar. Ska han bli Svart-Mundors härskare och förena folken där? Kan han rädda Culwan från hans öde? Kan han rädda sig själv från mörkret som gror inom honom?

Citat: ”Aldrig tänker jag be om ursäkt för den jag är, aldrig kommer jag be om förlåtelse för det jag måste göra.”

 

Siegfried av Timvithlír

siegfried p1

Spelare: Adam Palmquist

Folkslag: Mittländare

Hemland: Majnjord

Ålder: 35 år

Utseende: Stor, blond och strålande vacker.

Arketyp: Krigarskald

Utmärkande karaktärsdrag: Gudalik (KAR +4), Härdad (FYS +1).

Främsta färdigheter: Skaldekonst, Ledarskap, Strid.

Historia: Jag säger de unga det att Vaulundurs barn, tronländarnas ättlingar som fordom red över bergen och prisade järnets födelse slog ned sina bopålar där de stora floderna möttes. De betvingade jordens, vattnets och eldens vålnader; de mötte ursmeden som smidde nycklarna till den gyllene port som skrinlagde skatten i berghällen – Timvithlír, storgården vid floderna.

Jag säger de unga det att sedan dess har koppar, järn och silver färdats över land och vatten för att stanna på storgården. Här skyddas det av herrarna av Timvithlír och deras hird.

Här föddes den strålande Siegfried, son av Sivard – Timvithlírs herre.

Jag säger de unga det att Siegfried älskad av gudarna red i unga år rustad öster på sin mittländska häst, med sköld över axeln, till Stormes länder. Han stod obesegrad mot män, troll och jättar. Den främste av stridsmän var Siegfried. Tillbaka till storgården förde han en furstlig gåva från den okända forntiden. Krigsbytet var det som dussintals gånger blivit taget från man efter man men i många släktled ruvat i Dranveltes dunkel.

Jag säger de unga det att ofreder hade utbrutit i väster, åt vilken kämpe föll då lotten att fara? Driven av hungrig eld, bärande på sitt skarpaste svärd, stridsluren vid höften red Siegfrid med sin hird västerut mot Svartmundur där hans öde beseglades.

Citat:  “Vett behöver den som vida färdas”

 

Atsamuljinkka “Atli”

atli p

Spelare: Daniel Hansson Palm

Folkslag: Amur

Hemland: Fjal

Ålder: 24 år

Utseende: Härjat yttre trots sina unga år. Skallen delvis rakad enligt stormländsk tradition men bär mittländsk brynja, samt svärd och yxa som han svingar ihop. Uppenbart av vildfolksätt, men har en civiliserad hålling, klädnad som vittnar om att han är välberest och han ger oftast ett obekymrat och gladlynt intryck, även under svåra omständigheter.

Arketyp: Äventyrslysten krigare

Utmärkande karaktärsdrag: Tålig (FYS +2), Smidig (SMI +2), Klartänkt (INT +2).

Främsta färdigheter: Strid, Rörlighet, Vildmarksvana.

Historia: Atsamuljinkka har levt ett intensivt och blodigt liv. Från den steniga och isande kalla tundran norr om Samulga; till västkustens imponerande fjordar och det öppna havet; vidare till svärdshallarna i Stormihamn och därifrån till arkernas rike; som träl förd genom dvärgarnas Niflheim; därefter till Oungair och kamratskapet hos havsvargarna; slutligen längs floderna västerut mot doften av blodståg vid Majnjords portar. Och allt detta innan det riktiga äventyret tar vid!

Citat: ”Varje folk har sina seder. Om du dricker deras vatten, följ deras lag – tills samvetet säger ifrån eller begäret blir för starkt.”

 

Brokk av Kasatonovs blod

brokk p

Spelare: Martin Sellgren

Folkslag: Bojornikkadvärg

Hemland: Okrug (Tvologoya)

Ålder: 67 år

Utseende: Långt, rödbrunt flätat skägg som sträcker sig ner mot den breda bringan. Ansiktet domineras av en stor, småhårig näsa med platt rygg och pliriga, gröna ögon med små pupiller täckta av buskiga ögonbryn. Hjässan är platt med endast ett fåtal spretiga hårstrån som sen går över i okammat, tovigt medellångt hår. Kroppen är bred och stabbig, dock långt ifrån otränad, och de korta benen är bastanta – alltid redo att spjärna emot i defensiv ställning.

Arketyp: Hämndlysten.

Utmärkande karaktärsdrag: Korpöga (+4 PER) , Tålig (+2 FYS), Tvehågsen (-1 PSY).

Främsta färdigheter: Rörlighet, Skötsel, Kunnighet.

Historia: Långt nere Tvologoyas djupa inre finner man det mäktiga dvärgariket Okrug, en salig blandning av härdade bergsmän, tuffa dvärgkrigare och givetvis det inflytelserika Kasatonovs handelsskrå. Detta skrå bestående av de sju bröderna Beor, Balor, Bentor, Bultir, Bodur, lille Krater, och givetvis Brokk, handlar girigt med den finaste guld- och silvermalmen, som genom mellanhänder ofta hamnar i kungadömen ovan mark. Här har de gjort sig en förmögenhet, även med dvärgamått mätt. Men på senare tid så har något stört de handelsflöden som så ymningt strömmat mot Okrug. Något i norr pockar på deras uppmärksamhet. Det är dags för bröderna att dra på sig brynjorna, vässa spjuten och tvinna skäggen – ingen ska tillåtas störa Kasatonovs levebröd.

Citat: ”Ge mig ett mynt och jag smider dig en klinga, ge mig hundra och du får min sköld.”