Terror på Phobos 01: Värvade av Vintergatspatrullen

Rymdstationen Enyo är skakat i grunden, för åtta timmar sedan utfördes ett terrorattentat som skördade tusentals dödsoffer och oräkneliga skadade. Hemlig agent Palace Athena tar sig genom den blinkande och tjutande parkeringshangaren i all hast. Hon stoppar tillbaka laserpistolen i axelhölstret innanför den midjekorta kavajen, den har gått varm i jakten på de flyende gärningsmännen. Vilka är de, och vilka jobbar de för? 
Athenas utsvängda senapsgula byxor fladdrar av vinddraget från de svävarbilar som far förbi henne på sin väg in eller ut ifrån hangaren. Alla verkar vara på väg någonstans, trots att det inte finns någonstans att ta vägen. Alla kommunikationsmedel är utslagna, Mars svarar inte på stationens nödrop.
Mitt i ett steg glider Athena in i en svävartaxi som står och väntar på henne. Hon måste sjunka ned en bit i sätet för att hennes volymösa frisyr inte ska fastna i biltaket. Ur innerfickan plockar hon fram en liten kapsel, tömmer försiktigt några korn på huden mellan tummen och pekfingret – drar upp det i näsan och tänker ”det är nedrigt, men något måste ge sig, något måste hålla mig vaken tills jag mönstrat de nya rekryterna, de är vårt enda hopp”.
Hon är Vintergatpatrullens utsände på Phobos, det är upp till henne att den här soppan reds ut. Hon hoppas vid patrullens heder att de fem privatpersonerna är vad hon söker, att de visar sig värdiga att representera Vintergatpatrullen och att de har den expertis som krävs för att fånga gärningsmännen. Men först och främst måste hon försäkra sig om en sak – att de inte själva är inblandade.

Terror på Phobos är ett äventyr till ”1999” – ett rollspel i Vattumannens tidsålder. ”1999” är ett retrofuturistiskt sci-fi-rollspel med 60- och 70-talens dynamiska politiska och popkulturella landskap som främsta inspiration. Spelarna befinner sig alltså i framtiden såsom människor som levde under mitten av förra seklet föreställde sig den.
I detta äventyr blir rollpersonerna rekryterade av Vintergatpatrullen, den interplanetära agentorganisationen som kämpar för att motarbeta rymdterrorism och organiserad brottslighet, för att finna och stoppa de okända terroristerna bakom attentatet mot Enyo, den progressiva rymdstationen på Mars måne Phobos.
Spelsessionen är ett rymdagentäventyr i en spelvärld fylld av spionage- och agentkultur, rymdraketer och strålpistoler, robotar och kung-fu, new age, disco och revolution, svävande muskelbilar, funk, motorcykelgäng, mikrofonafron och utsvängda jumpsuits samt profana och spirituella utsvävningar, där det enda alla vet med säkerhet är att Groove är det nya stora.

Spelledare och äventyrskonstruktör: Adam Yngvesson
Dixie Bluestar: Eric D
Creighton Acrisius: Jonas
Magenta Solaris: Martin Sellgren
Nikita Koraljov: Adam Palmquist
Illustratör: Charlotta Bävholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s