Terror på Phobos 04: Stingsligt i Stickney

Rymdstationen Enyo är skakat i grunden, för åtta timmar sedan utfördes ett terrorattentat som skördade tusentals dödsoffer och oräkneliga skadade. Hemlig agent Palace Athena har rekryterat fem tvivelaktiga hjältar i Vitergatspatrulens tjänst i jakten på de flyende gärningsmännen. Vilka är de, och vilka jobbar de för?

Terror på Phobos är ett äventyr till ”1999” – ett rollspel i Vattumannens tidsålder. ”1999” är ett retrofuturistiskt sci-fi-rollspel med 60- och 70-talens dynamiska politiska och popkulturella landskap som främsta inspiration. Spelarna befinner sig alltså i framtiden såsom människor som levde under mitten av förra seklet föreställde sig den.
I detta äventyr blir rollpersonerna rekryterade av Vintergatpatrullen, den interplanetära agentorganisationen som kämpar för att motarbeta rymdterrorism och organiserad brottslighet, för att finna och stoppa de okända terroristerna bakom attentatet mot Enyo, den progressiva rymdstationen på Mars måne Phobos.
Spelsessionen är ett rymdagentäventyr i en spelvärld fylld av spionage- och agentkultur, rymdraketer och strålpistoler, robotar och kung-fu, new age, disco och revolution, svävande muskelbilar, funk, motorcykelgäng, mikrofonafron och utsvängda jumpsuits samt profana och spirituella utsvävningar, där det enda alla vet med säkerhet är att Groove är det nya stora.

Spelledare och äventyrskonstruktör: Adam Yngvesson
Dixie Bluestar: Eric D
Creighton Acrisius: Jonas
Magenta Solaris: Martin Sellgren
Nikita Koraljov: Adam Palmquist
Illustratör: Charlotta Bävholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s